Articles

Welke invloed heeft de WAB op sourcing binnen klantcontact?

By 17 December 2019 December 19th, 2019 No Comments

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wil het kabinet de balans op de arbeidsmarkt verbeteren. De WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om medewerkers vast in dienst te nemen. Met deze nieuwe wet worden ook enkele nadelige effecten en niet behaalde gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) gerepareerd, door de wetgeving rondom het ontslagrecht, flexibele arbeid en de WW-premies te herzien.

Het wetsvoorstel is officieel aangenomen door de Eerste en Tweede Kamer en treedt per 01 januari 2020 in werking. De WAB heeft grotendeels een directe werking, voor sommige onderdelen is (beperkt) overgangsrecht opgenomen.

WAB in klantcontact
Deze whitepaper is de tweede in een reeks van vier whitepapers omtrent de invloed van de WAB op de klantcontact branche. Wij zullen hierbij de invloed van de WAB en de visie van Yource gericht op uitzenden, in- en outsourcen, payrolling en vast personeel in de klantcontactbranche verder toelichten. Het doel van deze whitepapers is om inzicht te geven in de impact van de WAB op gebied van het inhuren van flexkrachten, het aanbieden van contracten of ontslag. In deze tweede whitepaper staat de invloed van de WAB op in- en outsourcen in klantcontact centraal.

Leave a Reply