Cases

Case Greenchoice

By 5 mei 2020 juni 16th, 2020 No Comments
Onze duurzame visie

Greenchoice

Bij Greenchoice werd de vraag naar de klantenservice steeds groter. Wat moeten zij doen wanneer de volumes op de klantenservice te groot worden om zelf af te handelen?

Situatie
In november 2018 werden de gevraagde volumes op de klantenservice van Greenchoice steeds groter. Eerder in 2018 nam Greenchoice binnen Nederland een andere energieleverancier over genaamd "Qurrent". Qurrent was al een aantal jaren een parner van Yource. Doordat Qurrent goede ervaringen heeft met de samenwerking met Yource, was het duidelijk dat Greenchoice Yource benaderde toen de volumes bij hun klantenservice te hoog werden om zelf aan te kunnen. Eerst was de gevraagd ondersteuning een tijdelijke uitvraag van ongeveer 5 FTE. Uiteindelijk bleven de volumes omhoog gaan en in april 2018 de outsourcing dienstverlening voor Greenchoice uitgebreid naar 30 FTE.
Geleverde diensten
Outsourcing
Aanpak
Om de kwaliteit van onze dienstverlening te verzekeren binnen het korte tijdsbestek van de inrichting, heeft Yource ervoor gekozen om alleen te starten met ervaren Service Representatives die al werkzaam waren bij Yource. Binnen slechts 2 weken na het eerste verzoekn, kon het project voor Greenchoice al starten op onze outsourcing locatie in Nijmegen. Daarna zijn we maandelijks blijven groeien met de ondersteuning van Greenchoice Trainers richting de 30 FTE en meer.
Resultaten
• De klantenservice op onze outsourcing locatie is gegroeid naar 30 FTE;
• Een samenwerking met Greenchoice om de WFM processen te optimaliseren;
• Een optimalisatie van het Quality Management proces.

Over Greenchoice

Pionieren blijft noodzakelijk. Iedereen weet dat niks doen geen optie is. We weten wat we moeten doen: groene energie duurzaam dichterbij brengen. En de pioniers hierin zijn allen met wie Greenchoice Nederland al 17 jaar verduurzaamt. Onze toekomstvisie is dat duurzaamheid 100% vanzelfsprekend is: groene energie wordt dichtbij klanten opgewekt en dichtbij de duurzame bron gebruikt. Mensen zijn bewust van hun energieverbruik, besparen actief energie en wekken zoveel mogelijk zelf – of samen – groene stroom op. Iedereen heeft toegang tot betaalbare en betrouwbare duurzame technologieën.