Cases

Case Liander

Opschalen van het service center binnen een weekend

Liander

Als netbeheerder is betrouwbaarheid zeer belangrijk en daarmee is het ook van groot belang dat de meters voor gas- en elektragebruik perfect werken. Wat kun je dan als organisatie doen wanneer er op het journaal wordt gemeld dat er mogelijk defecte meters zijn geïnstalleerd?

Situatie
In november 2017 ontstond er bij Liander een plotseling grote stijging in volumes door een uitzending over mogelijk defecte meterinstallaties. Op vrijdagmiddag heeft Liander contact opgenomen met Yource met het verzoek voor eerstelijns support vanuit onze locatie in Almere. Binnen het weekend heeft Yource 15 goed getrainde klantenservice medewerkers geplaatst om Liander te ondersteunen bij de volumestijging. Dit was tevens de start van een langdurige samenwerking. Tegenwoordig ondersteunen wij vanuit Yource met circa 30 FTE aan ervaren medewerkers de klantenservice en de technische helpdesk van Liander met zowel eerstelijns als tweedelijns support vanuit onze outsourcing locatie in Nijmegen.
Geleverde diensten
Outsourcing;
Recruitment;
Training.
Aanpak
De samenwerking tussen Liander en Yource is uitgegroeid tot een waardevol partnership. Op dit moment ondersteunen wij zowel de eerstelijns als tweedelijns klantenservice vanuit onze outsourcing locatie in Nijmegen. Ook werven wij nieuwe medewerkers voor Liander in Arnhem, Duiven en Haarlem. Daarnaast trainen wij nieuwe medewerkers op onze locatie in Nijmegen die vervolgens gaan werken bij Liander in Arnhem.
Resultaten
De resultaten van de afgelopen 1,5 jaar:
• De klantenservice op onze outsourcing locatie is gegroeid naar 30 FTE;
• Er zijn meerdere records bereikt op de klanttevredenheidscores;
• Er is in samenwerking met Liander een goed trainingsprogramma ingericht.

Over Liander

Liander is een netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in diverse regio’s in Nederland. Uw meterkast is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoen andere woningen en bedrijven.

Wij zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk voor anderen om de energie aan jou te leveren. Over het algemeen merken gebruikers niks van ons. Je drukt op de lichtknop in huis of zet de verwarming aan. En wij zorgen ervoor dat het werkt. Nu en in een duurzame toekomst.

Leave a Reply