Onze diensten

 

Welke behoefte jouw organisatie ook nodig heeft in het klantencontact B2B of B2C, Yource heeft de perfecte oplossing. Door onze unieke diensten op het gebied van outsourcen, insourcen en rekrutering kunnen wij altijd de perfecte oplossing bieden die het beste past bij de missie, visie en doelstellingen van jouw organisatie. Yource biedt oplossingen op maat. Samen met jouw organisatie en onze kennis van het klantencontact zorgen wij ervoor dat je de concurrentie een stap voor bent.

Interim

 

Heeft jouw organisatie nood aan het vinden en binden van de juiste medewerkers en wil je hierbij graag de volledige leiding over de bedrijfsvoering en aansturing van klantencontact in eigen beheer houden? Ontdek hoe wij de juiste contact center medewerkers voor jouw organisatie weten te rekruteren en te werven.

Lees meer

Outsourcing

 

Is jouw organisatie van plan om volledig of gedeeltelijk de klantactiviteiten op één van onze locaties in de Benelux of op één van onze near- of offshoring faciliteiten binnen of buiten Europa te plaatsen? Dan is Outsourcing de perfecte oplossing. Vanuit onze locaties kunnen wij jouw organisatie ondersteunen bij al jouw klantactiviteiten zoals Inbound, Outbound en Back-office.

Lees meer

Insourcing

 

Ben je op zoek naar de juiste contact center medewerker voor jouw organisatie en wens je hierbij graag de juiste ondersteuning dan kunnen wij jou hierin volledig helpen op jouw locaties.
Wij kunnen jouw organisatie helpen om betere resultaten te realiseren op het gebied van klantencontact. Lees meer over wat onze insourcing oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lees meer

Training & ontwikkeling

 

De Yource Academy is de specialist in leren binnen de klantencontact van e-Assessment op maat, instroomtraining tot learning on the job. Wij hebben alles in huis om medewerkers op het gewenste niveau te brengen en te houden. Hierbij zoeken wij altijd naar een optimale combinatie van online en offline leren die aansluit bij de wensen van jouw organisatie.

Lees meer

Onze Cases

16 juni 2020

Case Liander

Als netbeheerder is betrouwbaarheid zeer belangrijk en daarmee is het ook van groot belang dat de meters voor gas- en…
Read More
15 juni 2020

Case Rossel La Voix

Als multichannel nieuwsmerk in Frankrijk en België, wil Rossel Group, het klantencontact inrichten via de juiste kanalen en zonder enig…
Read More
14 juni 2020

Case Sodexo

Sodexo heeft als streven om een excellente service te bieden om het leven van haar klanten gemakkelijker te maken. Doordat…
Read More

Contact

Meer informatie over onze diensten

Wil je meer informatie over onze klantcontact oplossingen? Kom direct met ons in contact.

Contact
Kom in contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder! Bel of mail naar: