Outsourcing in België

 

Outsourcing is een klantencontact oplossing voor organisaties die het klantencontact gedeeltelijk of volledig willen uitbesteden op een externe locatie. Deze oplossing is interessant wanneer jouw organisatie een tekort heeft aan ruimte, niet over de juiste expertise beschikt, volledig ontzorgd wil worden op het gebied van klantencontact of een manier zoekt om kosten te kunnen besparen.

Wij kunnen onze outsourcing oplossingen aanbieden in diverse vormen en combinaties, maar onderscheiden hierin drie hoofdvormen van outsourcing:

De juiste keuze voor jouw organisatie is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de manier waarop jouw organisatie haar klanten graag wil bedienen, het bedrijfsbeleid en de lokale wetten. Wanneer je kiest voor een outsourcing oplossing, heeft dit vele voordelen. Zo hebben wij alle benodigde expertise in huis om het klantencontact te verbeteren en kan er een kostenbesparing worden gerealiseerd door efficiëntere processen in te richten. Door onze ervaring met rekrutering, weten wij de juiste medewerkers voor jouw organisatie te werven en te selecteren. Onze Academy verzorgt zowel de training als de continue ontwikkeling van de medewerkers. Ook kunnen wij binnen een outsourcing oplossing de lokale arbeidsvoorwaarden volgen.

Binnen Outsourcing bieden wij onderstaande dienstverlening

Werven: aangroei van nieuwe klanten
Een bedrijf dat wil groeien moet nieuwe klanten werven. Dit betekent het verzamelen van de juiste contactgegevens, afspraken maken, verkopen en nog veel meer. Taken die onze agenten met plezier op zich nemen: plannen van afspraken, agendabeheer, leadgeneratie, telesales outbound, telesales inbound en winback.
Helpen: service aan klanten en aanvulling van je klantgegevens
Klanten vragen regelmatig om hulp. Zij worden professioneel door onze ervaren agenten opgevangen en ervaren een uitstekende dienstverlening, van telefonisch en elektronisch contact tot en met algemene administratie. Je kan hierbij denken aan klantendienst, technische helpdesk, dataverrijking, customer profiling, back office en beheer van sociale en digitale netwerken.
Versterken: stimuli voor je klanten
Wanneer een klant meer producten of diensten afneemt, versterkt dit de band met jouw bedrijf. Onze agenten vinden interessante oplossingen voor je klanten waar jouw omzet groeit. Hieronder vallen diensten, zoals cross-selling, up-selling en beheer van tele-account.
Behouden: zorg voor je tevreden en trouwe klanten
Je wilt tevreden klanten, want enkel tevreden klanten blijven. Onze agenten verwelkomen en bedanken je nieuwe klanten en stellen intussen de beste oplossing voor. Je kan hierbij denken aan loyaliteitsprogramma's, contractstrategie op basis van de aankoopgewoonten van de klant, welcome calls, prijsoptimalisatie en save team.

Over onze outsourcing oplossingen

Rekrutering en aanwerving
Bij een outsourcing oplossing is Yource volledig verantwoordelijk voor de werving en invulling van de teams. Hierbij starten wij altijd met het leren kennen van jouw organisatie, zodat wij precies weten welke medewerkers goed bij de organisatie passen. Wanneer wij het juiste kandidaat profiel in kaart hebben gebracht, starten onze recruiters met het werven van de juiste medewerkers.
In het geval van nearshoring werven wij de medewerkers in Nederland of België en gaan zij vervolgens aan de slag op de nearshoring locatie. We werken samen met diverse partners om de juiste kandidaten te vinden die in het buitenland willen werken. Gemiddeld starten er 7 tot 10 medewerkers per maand bij een nearshoring project, zodat wij de opbouw van het team en de kwaliteit van de dienstverlening weten te garanderen.
De werving bij offshoring projecten gebeurt lokaal. Hiervoor gebruiken wij diverse lokale wervingskanalen.
Projectgrootte
De meeste outsourcing oplossingen kunnen wij al vanaf kleine volumes aanbieden. Wij kunnen dit doen, omdat het voor onze medewerkers mogelijk is om op meerdere outsourcing projecten te werken. Dit geldt ook voor het management, omdat zij meerdere kleine projecten tegelijkertijd kunnen aansturen. De uitzondering is offshoring waarbij wij een minimum van 10 tot 15 medewerkers adviseren om de opstartkosten van het project te compenseren
Arbeidsvoorwaarden
Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor onze medewerkers op outsourcing projecten. Wij zorgen ervoor dat alles omtrent contracten en arbeidsvoorwaarden geregeld is. Op basis van jouw wensen en de gekozen outsourcing oplossing worden de voorwaarden vastgesteld. In het geval van een near- of offshoring oplossing worden de arbeidsvoorwaarden bepaald op basis van het lokale niveau.
Inrichting & management
Yource is verantwoordelijk voor de (dagelijkse) aansturing van de insourcing teams. Dit houdt in dat Yource een Teammanager plaatst die het team op de ‘Yource way-of-working’ zal aansturen, waarbij eigen initiatief en leiderschap belangrijke competenties zijn. Naast een Team Manager zullen wij ook de Quality Monitoring, coaching en WFM processen voor het team verzorgen. Wij zijn verantwoordelijk voor zowel de medewerkers als de resultaten en zullen daarom de kwaliteit van het klantencontact bewaken. Uiteraard ben je als organisatie vrij om ook eigen metingen uit te voeren. Onze coaches zullen de medewerkers begeleiden om hen op het juiste niveau te houden en te ontwikkelen. Op basis van de verwachtingen van jouw organisatie verzorgen wij de planning, het uurrooster en de traffic. Hierbij zullen wij ook de rapportages verzorgen.
Resultaatverbintenis
Yource is verantwoordelijk voor de behaalde resultaten van de outsourcing locatie. Voor aanvang worden er met jouw organisatie afspraken gemaakt over de te behalen doelen en KPI’s. Er wordt een Client Manager aangesteld die ervoor zorgt dat de afgesproken resultaten worden gerealiseerd.
Onboarding & opleiding
Onze Academy zal ervoor zorgen dat alle Team Managers, coaches, trainers en medewerkers volledig zijn opgeleid. Ook zullen wij de onboarding inrichten, zodat dit precies aansluit bij de behoefte van jouw organisatie. Ook na start, zullen wij de ontwikkeling van de medewerkers begeleiden. Hierbij zorgen wij ervoor dat de trainingen, e-learnings en overige opleidingen aansluiten bij de kwaliteitsnormen van jouw organisatie.
Locatie & faciliteiten
Bij een outsourcing oplossing werken alle medewerkers op een Yource locatie. Hier worden de medewerkers voorzien van alle benodigdheden om het werk te kunnen uitvoeren. Samen met jouw organisatie kijken wij welke systemen er nodig zijn om de werkzaamheden op onze locatie goed te kunnen uitvoeren.

Contact

Meer informatie over onze diensten

Wil je meer informatie over onze klantencontact oplossingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Bel of mail naar: