Nearshoring buiten België

 

Outsourcing is een oplossing voor organisaties die het klantencontact gedeeltelijk of volledig willen uitbesteden op een externe locatie. Een van de mogelijkheden van Outsourcing die wij aanbieden is Nearshoring vanaf onze locatie in Sofia, Bulgarije.

Wanneer jouw organisatie graag kosten wil verlagen, de flexibiliteit wil verhogen en het klantencontact wil uitbesteden binnen Europa, is Nearshoring een interessante oplossing. Nederlandstalige medewerkers, die graag internationale ervaring op willen doen, gaan aan de slag op onze locatie in Bulgarije. Dit biedt jouw organisatie Nederlandstalige kwaliteit tegen het prijspeil van Bulgarije. Vanuit deze locatie kunnen wij opereren op de Nederlandse, Belgische, Franse, Italiaanse en Scandinavische markt.

Binnen nearshoring bieden wij de volgende dienstverlening

Werven: aangroei van nieuwe klanten
Een bedrijf dat wil groeien moet nieuwe klanten werven. Dit betekent het verzamelen van de juiste contactgegevens, afspraken maken, verkopen en nog veel meer. Taken die onze agenten met plezier op zich nemen: plannen van afspraken, agendabeheer, leadgeneratie, telesales outbound, telesales inbound en winback.
Helpen: service aan klanten en aanvulling van je klantgegevens
Klanten vragen regelmatig om hulp. Zij worden professioneel door onze ervaren agenten opgevangen en ervaren een uitstekende dienstverlening, van telefonisch en elektronisch contact tot en met algemene administratie. Je kan hierbij denken aan klantendienst, technische helpdesk, dataverrijking, customer profiling, back office en beheer van sociale en digitale netwerken.
Versterken: stimuli voor je klanten
Wanneer een klant meer producten of diensten afneemt, versterkt dit de band met jouw bedrijf. Onze agenten vinden interessante oplossingen voor je klanten waar jouw omzet groeit. Hieronder vallen diensten, zoals cross-selling, up-selling en beheer van tele-account.
Behouden: zorg voor je tevreden en trouwe klanten
Je wilt tevreden klanten, want enkel tevreden klanten blijven. Onze agenten verwelkomen en bedanken je nieuwe klanten en stellen intussen de beste oplossing voor. Je kan hierbij denken aan loyaliteitsprogramma's, contractstrategie op basis van de aankoopgewoonten van de klant, welcome calls, prijsoptimalisatie en save team.

Contact

Meer informatie over onze diensten

Wil je meer informatie over onze klantencontact oplossingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Bel of mail naar: