Offshoring buiten Europa

 

Outsourcing is een oplossing voor organisaties die het klantencontact gedeeltelijk of volledig willen uitbesteden op een externe locatie. Wij spreken van Offshoring wanneer het klantencontact buiten de grenzen van Europa wordt uitgevoerd.

Yource heeft een offshore locatie buiten Europa, wat heel interessant is wanneer jouw organisatie veel Franstalige klanten heeft. Wanneer jouw organisatie op zoek is naar mogelijkheden om de kosten te verlagen, bieden wij de mogelijkheid om – een deel van – de activiteiten te offshoren.

De Yource members zijn in dit geval werkzaam op een externe Yource locatie in Meknes, Marokko. De werving en selectie voor Offshoring vindt lokaal plaats. Bij Offshoring is de lokale wetgeving van toepassing. Lonen worden bepaald op basis van het lokale niveau. Dit betekent dat het prijsniveau van Marokko wordt aangehouden. Dit leidt tot een lager uurloon en is daardoor financieel erg interessant. Vanwege de lagere kosten voor levensonderhoud in Marokko in vergelijking met de Benelux, hebben we de mogelijkheid om onze diensten tegen een aantrekkelijk tarief aan te bieden.

Binnen offshoring bieden wij onderstaande dienstverlening

Werven: aangroei van nieuwe klanten
Een bedrijf dat wil groeien moet nieuwe klanten werven. Dit betekent het verzamelen van de juiste contactgegevens, afspraken maken, verkopen en nog veel meer. Taken die onze agenten met plezier op zich nemen: plannen van afspraken, agendabeheer, leadgeneratie, telesales outbound, telesales inbound en winback.
Helpen: service aan klanten en aanvulling van je klantgegevens
Klanten vragen regelmatig om hulp. Zij worden professioneel door onze ervaren agenten opgevangen en ervaren een uitstekende dienstverlening, van telefonisch en elektronisch contact tot en met algemene administratie. Je kan hierbij denken aan klantendienst, technische helpdesk, dataverrijking, customer profiling, back office en beheer van sociale en digitale netwerken.
Versterken: stimuli voor je klanten
Wanneer een klant meer producten of diensten afneemt, versterkt dit de band met jouw bedrijf. Onze agenten vinden interessante oplossingen voor je klanten waar jouw omzet groeit. Hieronder vallen diensten, zoals cross-selling, up-selling en beheer van tele-account.
Behouden: zorg voor je tevreden en trouwe klanten
Je wilt tevreden klanten, want enkel tevreden klanten blijven. Onze agenten verwelkomen en bedanken je nieuwe klanten en stellen intussen de beste oplossing voor. Je kan hierbij denken aan loyaliteitsprogramma's, contractstrategie op basis van de aankoopgewoonten van de klant, welcome calls, prijsoptimalisatie en save team.

Contact

Meer informatie over onze diensten

Wil je meer informatie over onze klantencontact oplossingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Bel of mail naar: