Training & Ontwikkeling

 

Yource Academy is de specialist in leren binnen klantencontact. Van e-Assessment op maat, instroomtraining tot learning on the job. Onze Academy weet de opleiding te ontwikkelen die precies aansluit bij wat jouw organisatie nodig heeft om medewerkers te onboarden, trainen en ontwikkelen. Hierbij zoeken wij altijd naar een optimale combinatie van online en offline leren, die aansluit bij de wensen van onze opdrachtgever. De mogelijkheden die wij bieden zijn ingedeeld in de vijf fasen die een medewerker tijdens zijn loopbaan kan doorlopen: selectie, preboarding, onboarding, learning on the job en de next step.

Aanwerving
Wij zijn vanaf het selectieproces al betrokken bij de kandidaten. Tijdens de selectie wordt er bijvoorbeeld een klantencontact e-assessment afgenomen. Deze tool assisteert onze Recruiters te bepalen of kandidaten over de juiste competenties en vaardigheden beschikken om de functie naar behoren uit te kunnen voeren. Wij kunnen het assessment ook aanpassen naar de wensen van jouw organisatie of we ontwikkelen een assessment volledig op maat.
Preboarding
Medewerkers die starten bij een van onze partners in de financiële sector beginnen meestal met het behalen van één of meerdere certificaten (Febelfin Academy) diploma’s voordat zij daadwerkelijk starten in de functie. Deze certificaten zijn in België verplicht om financieel advies te mogen geven. Wij begeleiden onze medewerkers bij iedere stap in dit traject. Wij schrijven de medewerkers in voor de opleiding, begeleiden hen inhoudelijk tijdens het traject, faciliteren de training en plannen de examens in.
Onboarding
Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers goed van start kunnen gaan en zijn in staat om een opstart in te richten die precies past bij de wensen van jouw organisatie. Samen bepalen wij welke vaardigheden nodig zijn om het werk optimaal uit te voeren. Deze vaardigheden zetten wij om in een instroomopleiding op maat. Wij zijn voorstanders van een blended opleidingstraject waarbij een optimale combinatie van online en offline leren wordt gezocht voor het beste resultaat. Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie, kunnen wij één of meer onderdelen van de opleiding ontwikkelen, coördineren en/of faciliteren. Hierbij is het ook mogelijk om de opleiding op locatie te verzorgen.
Learning on the job
Wij geloven in een leven lang leren. Daarom hebben wij verschillende whitelabel modules ontwikkeld die passen binnen de belangrijke thema’s binnen klantencontact. Voorbeelden hiervan zijn whitelabel modules voor gespreksstructuur, empathie, luistervaardigheden, maar ook compliant werken.
Wij kunnen deze opleidingen zo aanpassen dat dit precies aansluit op de wensen van jouw organisatie. Heeft jouw organisatie een specifieke opleidingsbehoefte? Dan denken wij graag met jou mee. Onze trainers kunnen in dit geval een maatwerk opleiding ontwikkelen. Ook het volledig ontwikkelen van maatwerk coaching- of verbeterprogramma’s behoort tot de mogelijkheden.
Wil je de medewerkers continu ontwikkelen en ervoor zorgen dat zij op het juiste niveau blijven? Dan komen wij graag op de locatie meekijken om te bepalen wat de uitdagingen zijn en ontwikkelen wij samen een passend plan van aanpak dat wij vervolgens kunnen uitvoeren en evalueren.
The next step
Medewerkers die boven verwachting presteren en potentieel hebben, kunnen met behulp van onze Yource Academy doorgroeien. Zo bieden wij verschillende ontwikkeltrajecten aan voor Trainers, Coaches en Teamleiders.

Contact

Meer informatie over onze diensten

Wil je meer informatie over onze klantencontact oplossingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Bel of mail naar: